Clinica MedSportBulevardul Maior Coravu nr. 36-38

Toxina botulinica

Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice

Este substanta care, odata injectata intr-o zona ridata a fetei, blocheaza pentru o perioada lunga ( 6 luni- 12 luni) terminatiile nervoase ale muschilor si astfel apare fenomenul de relaxare locala. In acea zona pielea va arata intinsa datorita relaxarii muschilor.

Pielea destinsa  si musculatura relaxata vor beneficia de oxigenare bogata a tesuturilor, care ii va conferi o culoare mai aprinsa si mai luminoasa. Ceea ce inseamna intinerirea regiunii tratate cu aproximativ 5-10 ani.

Ce inseamna tratamentul cu Toxina Botulinica?

Procedura este simpla si nu prezinta riscuri. Se va injecta cu un ac fin in zona cu indicatie de tratament. Deoarece acul este fin si se injecteaza foarte putin lichid, durerea este nesemnificativa, de obicei nu apare nici un discomfort si nu este necesara anestezia locala si nici sedarea. Acesta procedura se poate face si in pauza de pranz. Foarte rar se intampla sa apara mici inrosiri sau vanatai ale pielii la locul injectarii, insa dispar dupa tamponarea cu compresa rece.

Cand apare si cat dureaza efectul tratamentului?

Efectul complet al tratamentului este vizibil abia in 4-7 zile. Toxina este metabolizata incet de organism,  efectul durand in medie 6 luni.

Are efecte secundare?

Sunt putine efecte secundare la aceasta procedura, foarte rar apar unele reactii alergice (de exemplu la persoanele sensibile la Albumina). Trebuie cunoscut ca tratamentul cu toxina se aplica cu predilectie in etajul superior al fetei.

Ce zone se pot trata?

Ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprincene si ridurile de la coltul ochiului. Tratamentul se foloseste cu succes in tratarea hiperhidrozei (transpiratie in exces) si spasme musculare la nivelul fetei.
De la caz la caz, efectul injectarii poate fi mai puternic sau mai slab, aspectul sprancenelor poate fi adaptat astfel incat rezultatul sa fie unul cat mai natural evitandu-se la maxim aspectul de ,, poker face,,.

Tratamentul cu TB este contraindicat in urmatoarele situatii:

Suferiti alergii la una dintre componentele utilizate in prepararea toxinei, de exemplu Albumina
Aveti maladii care determina scaderea generala a fortei musculare, cum ar fi Miastenia Gravis
Daca sunteti sub tratament cu antibiotice
In timpul tratamentelor cu medicamente antiinflamatorii corticosteroidiene
Daca exista infectii locale in regiunea ce va fi tratata
Nu in timpul sarcinii sau in perioada de alaptare
Dupa injectare nu trebuie sa faceti masaj facial timp de 48 de ore. Va puteti, demachia si machia cu grija fara sa apasati pe zonele injectate.

Alte informatii lamuritoare referitoare la pretul acestei terapii si procedura in sine, le primiti in cadrul consultatiei, inainte de tratament.
Pentru obtinerea rezultatului maxim, tratamentul cu toxina botulinica, se poate personaliza pentru fiecare pacienta in parte. Acest lucru il realizam treptat in functie de rezultatul obtinut in urma primului tratament.

De la caz la caz, efectul injectarii poate fi mai puternic sau mai slab, aspectul sprancenelor poate fi adaptat astfel incat rezultatul sa fie unul cat mai natural evitandu-se la maxim aspectul de ,, poker face,,.