Clinica MedSportBulevardul Maior Coravu nr. 36-38

Schimbare implante mamare

Dr. Ovidiu Grecu – Expertul tau in operatii estetice

Remodelarea sau mai bine zis reîmprospatarea look-ului sânilor ce au suferit deja o intervenție de mărire, a început să devină o solicitare destul de des întalnită din partea pacientelor.

Protezele implantate câteva decenii în urmă, în primele augmentări mamare erau foarte diferite de cele utilizate în prezent, atât pentru natura materialului folosit cât și pentru tehnologia adoptată.

Cele mai frecvente erau așa numitele proteze cu suprafață netedă: exteriorul era într-adevăr neted, transparent și se putea vedea conținutul siliconic, pungile cu ser fiziologic demult uitate nu rezistau în timp drept dovadă nici nu mai sunt folosite.

Chiar și consistența la atingere era una artificială față de cea actuală, iar de multe ori puteai să ghicești proteza din cauza formării acelor pliuri sub piele, ce compromiteau iremediabil naturalitatea rezultatului estetic. De asemenea și diversitatea formelor implantelor mamare aflate la dispoziția chirurgului erau limitate.

Aceste prime proteze erau predispuse la rupere spontană și de aceia pacientele erau sfătuite în mod prudent să le schimbe la fiecare 10 ani.

Este inutil să spun, că tehnica a evoluat enorm de acum câteva decenii când se realizau primele implante mamare și riscurile erau mai multe. Cine se supune astăzi acestei intervenții știe că probabil va fi pe viață (asta dacă nu cumva pacienta pe parcurs decide să intervină pozitiv cu o mărire).

Pentru toate pacientele care au implante mamare de mai mult de 10-15 ani, este recomandată chiar și în absența simptomelor clinice, o consultație specializată în chirurgie plastică pentru a evalua starea curentă a implantelor.

Schimbarea implantelor mamare este indicată când:

  • Există dorința unui volum mai mare care nu a putut fi obținut în mod corect la prima intervenție
  • Intervenții vechi
  • Scade gradul de satisfacție al pacientei în ceea ce privesc modificările apărute la nivelul sânilor după naștere, slăbiri sau îngrășări rapide sau prin însăși trecerea timpului
  • Ruperea protezei

Prima vizită pentru a schimba implantele vechi

Este oportun a se prezenta cu istoricul medical, pentru o vedere corectă și completă asupra starii de sănătate, boli ulterioare, terapii în curs, alergii etc. Acest lucru recunoaște orice limită sau contraindicații pentru o eventuală intervenție chirurgicală.

Util este și posibilitatea de a prezenta medicului informatii despre tipul și volumul implantelor actuale.